REPONSE JEUNESSE


ЛИНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ПЪРВИ БРЪЧКИ

Времето не само лекува, но и си прави лоша шега с нашата кожа. С течение на времето младостта неотклонно преминава в страшното за всички жени състояние - «старост». В последните десетилетия в съвременното общество външният вид често е критерии и мерило за жизнен успех. Стегната кожа и млад вид, свеж цвят на лицето и минимум бръчки – това е залог за победа във всичко! Само че времето не спира. Освен това кожата безпощадно е подложена на процесите на стареене под въздействието на много фактори. Главни причини за стареенето на кожата 1. Вътрешни фактори, свързани с физиологичните процеси в организма. С възрастта се понижава способността на епидермиса да задържа влага, което се отразява на неговата еластичност. Епидермисът изтънява значително, клетките стават нееднородни по размер, намаляват обема си влакната на еластина и колагена, капилярите стават по-малки, а стените им се удебеляват. Вътрешните фактори на стареене започват да се проявяват на 35 - 40 години. 2. Външни фактори, свързани с обкръжаващата среда: • ултравиолетови лъчи – враг номер един за кожата. Те предизвикват образуването на свободни радикали, които атакуват клетките и еластичните влакна на кожата, като значително ускоряват стареенето й. Такива фотоувреждания на кожата под действието на UVA- и UVB-лъчите водят до различни изменения – сухост, лющене и понижаване на еластичността й; • въздействие на замърсената атмосфера, студ, сух вятър. Последствието от тези фактори е обезводняване на повърхностния слой на кожата; • козметологични фактори, към които се отнасат неадекватния подбор на средства за грижа за кожата, а също така и употребата на некачествена декоративна козметика. Може ли по някакъв начин да се повлияе на процеса на стареене на кожата? Последните разработки и нововъведения в областта на козметологията, извършени в лабораториите на МАТИС доказват, че процеса на стареене на кожата може да се възпрепятства.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА / ДЕЙСТВИЯ НА ПРОДУКТИТЕ ОТ СЕРИЯТА REPONSE JEUNESSE

AGE REVERSE COMPLEX: комплексът е създаден на основата на клетъчната комуникация. Тя е съществена за запазване баланса на кожата. Това взаимодействие се забавя с времето, правейки биологичните функции по-неефективни.

Кератиноцитите са “антените” на епидермиса. Те улавят външните сигнали и ги предават на фибробластите - фабриката за производство на основните елементи на кожата: колаген и еластин.

С времето, тези кератиноцити спират да предават своята информация или я предават по-неефективно. Фибробластите са по-слабо търсени и стават непродуктивни. В резултат на това кожата се отпуска, забавя се клетъчното обновяване и се появяват първите бръчки и фини линии. Кожата започва да губи своят блясък. And here you will look for more designer rolex replica watches for free shipping.

Продуктите от тази серия "събуждат" физиологичните медиатори, способни да се интегрират в естествените процеси на епидермиса.

След тяхното нанасяне, те изпращат сигнали до кератиноцитите, които възстановяват клетъчната комуникация. Фибробластите получават тези сигнали и клетъчната енергия е стимулирана.

Кожата се започва да се възстановява по-добре и  да синтезира крайно необходимите и  структурни елементи отново.

Комплексът AGE REVERSE на Matis, има 3 допълнителни функции, които действат в синергизъм:

Възстановява ефективната клетъчна комуникация,

Реактивира епидермалната и дермалната активност,

Стимулира клетъчното възстановяване.

Комплексът AGE REVERSE се състои от два типа биопептиди от растителен произход.

Независимо от възстановяването на клетъчната комуникация, комплексът AGE REVERSE съдържа още:

“MODULENE” биопептиди, които намаляват ежедневните рискове от хипер-чувствителност, свързана със съвременния начин на живот и забавят производството на токсини, отговорни за възпалителните и алергични реакции.

“IEL” биопептиди, инхибитори на еластазите, които запазват потенциала за стягане на кожата, коригират повредата на еластичните тъкани и засилват поддържащата структура на кожата. Te осуетяват дермалната атрофия, свързана с процесите на естествено стареене, стимулират микроциркулацията и регенерират мрежата от капиляри, с което възстановяват идеалното оросяване на кожата.

ASC III: този пептид е прекурсор на колаген III и ключов фактор при стягането. Наречен е също “реструктуриращ колаген”, заради ролята му в дермалната структура и за поддържането на структурата на другия колаген.
MIMOSA TENUIFLORA: дърво от Мексико. Неговата кора се използва заради регенериращите си свойства - спомага за бързото възстановяване на кожата.  Има успокояващо действие и се бори успешно със свободните радикали,  с преждевременното стареене и появата на бръчки.


© 2006   | МАТИС БЪЛГАРИЯ ООД   |  Validate: CSS 2 | XHTML Developed by: ИриДа Дизайн