REPONSE SOLEIL


СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ

Целенасоченото излагане на слънце може да бъде полезно, но и опасно при прекомерна продължителност и честота.
Това може да бъде причината за многобройни и различни кожни реакции (фото-стареене, алергии, почерняване, изгаряне и др.)
Силата на слънцето варира според няколко параметри: сезон, географска ширина, позиция на слънцето, надморска височина, тип почва и др.
Следователно, необходимо е да бъдете информирани и да вземете правилните мерки, за да се насладите напълно на слънцето, без последствия.

Слънчевите лъчи се състоят от:
видима светлина;
инфрачервени лъчи;
ултравиолетови лъчи.

UV лъчите са 3 типа:
UVС - спира ги озоновия слой;
UVВ - преминават през горните слоеве на кожата и причиняват почерняване;
UVА - предизвикват образуването на свободни радикали - нестабилни молекули, отговорни за стареенето на кожата.

Загарът е природен защитен механизъм на кожата срещу UV лъчите. Разположените в основния слой на епидермиса, меланоцитите произвеждат кафяв пигмент под действието на UV лъчите, наречен меланин. Този меланин мигрира с кератиноцитите към statum corneum, придавайки на кожата цвят и защита. За съжаление, тази „природна” защита не е достатъчна, за да противодейства на вредите от слънцето.

swiss replica watches
Основните механизми на стареене на кожата са свързани с окислителните реакции. Произведени в кожата по различни начини (ефект на светлина, кислород и ензимни процеси), свободните радикали се насочват към липидите на клетъчните мембрани, протеините (колаген и еластин) и ДНК.

ДЕЙСТВИЯ:
Подходящи за всички типове кожа.
Двойно ниво на защита.
Позволява да се насладим на слънчевата светлина и да придобием копринен и изящен тен.
Лятно ухание на Monoi, ванилия и кайсия.
Ускорява образуването на тен с намалено време на излагане на слънце.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА
Двойно ниво на защита за допълнително действие.

1-во НИВО НА ЗАЩИТА
ЗАЩИТА НА КОЖАТА: UVА и UVВ слънчеви филтри: Използваните в REPONSE SOLEIL слънчеви филтри са органични химични компоненти, които абсорбират UV лъчите. Кожата е защитена срещу вредните ефекти на UVА и UVВ лъчите.

2-ро НИВО НА ЗАЩИТА
ДНК ЗАЩИТА: ANTILEUKINE®6: допълва повърхностното действие на слънчевите филтри като действа във вътрешността на клетките. Antileukine ®6 e получен чрез селективно изолиране на кафявото водорасло Laminaria algae, Laminaria Ochrolenca, наречено още „златно водорасло” поради неговият изключително жълт цвят. Той защитава ДНК и така предпазва цялостната структура на клетъчните компоненти на кожата. Тази ДНК защита е доказана чрез COMET TEST върху кожа, облъчена с UVА и UVВ лъчи.

АНТИ-СТАРЕЕЩО ДЕЙСТВИЕ: SMARTVECTOR UV: микрокапсули, съдържащи Витамин С и Витамин Е, също и етерични елементи, известни с тяхното анти-оксидантно действие, които противодействат на фото-стареенето. Действието му се допълва с това на Antileukine®6.

TYR-EXCEL: комбинация от производно на тирозина (основен прекурсор на меланин) и масло от зародиш на Luffa Cylinrica, за да повиши степента на поява и интензивността на загара
.

© 2006   | МАТИС БЪЛГАРИЯ ООД   |  Validate: CSS 2 | XHTML Developed by: ИриДа Дизайн